Fixxed verantwoordelijk voor verbouwing nieuwe onderkomen restaurant Olijf

18 juni 2024

Na zestien jaar in Nuenen te hebben gezeten, verhuist restaurant Olijf naar het nabijgelegen Gerwen. Deze verhuizing markeert niet alleen een nieuw hoofdstuk voor het restaurant, maar ook een uitdagend en boeiend project voor Fixxed, die verantwoordelijk is voor de complete verbouwing van het nieuwe pand. Danny Tielemans, de eigenaar van Olijf, deelt zijn ervaringen en enthousiasme over de verbouwing.

Restaurant Olijf was klaar voor een nieuwe uitdaging. “Het voelde alsof we vastzaten in een oude routine, vergelijkbaar met hoe je na vijftien jaar naar dezelfde opstelling van je meubels kijkt en iets nieuws wilt,” legt Danny uit. Toen het huurcontract afliep, zag hij dit als het perfecte moment om een nieuwe richting in te slaan. Met de hulp van kennissen waagde hij de sprong naar een nieuwe locatie in Gerwen. “Het was logisch om (BanBouw-)Fixxed erbij te betrekken. We konden altijd op hun expertise rekenen en alles viel op zijn plek.”

Een grondige metamorfose

Projectleider Julian Dirne, die hulp kreeg van uitvoerder Christian Hendriks, zat aan de knoppen. “Het komt er in hoofdlijnen op neer dat het restaurant een grondige metamorfose onderging. Een compleet nieuwe entree, nieuwe gevel, nieuwe vloeren, nieuwe wanden met bamboe-elementen erin, vernieuwd leidingwerk en nog veel meer. Je kunt rustig stellen dat we de hele zaak hebben aangepakt,” vertelt Julian.

Niet groter, maar kleiner

De verhuizing biedt Danny en zijn team de kans om zestien jaar aan ervaringen en lessen toe te passen. De nieuwe locatie in Gerwen is niet groter, maar juist efficiënter. “In Nuenen hadden we een knip-en-plak-structuur die vermoeiend was. Nu hebben we alles heroverwogen, van de looproutes tot keukensoftware. En alles wat herrie maakt, zoals het koffiezetapparaat en het shaken van cocktails, gebeurt nu achter de schermen, wat meer rust en comfort biedt voor onze gasten.” Danny benadrukt dat de veranderingen vooral gericht zijn op efficiëntie en kwaliteit. “We gaan niet groter, maar juist kleiner en efficiënter. Dit geeft ons de mogelijkheid om meer aandacht te besteden aan de kwaliteit van onze service en de gastbeleving.”

Vakwerk

Naast de praktische aspecten van de verbouwing, zorgde Fixxed ook voor de bouwtechnische veranderingen die het nieuwe pand nodig had. Danny vertelt, “de constructie in de keuken en de routing van het bedrijf zijn perfect uitgedacht en uitgevoerd. Timmermannen Lars en Erwin hebben een prachtige entree gemaakt en Rogier heeft anderhalve week op een steiger gestaan om de voorgevel te voegen, echt vakwerk.” Voordat Rogier aan de slag kon met het voegwerk, heeft hij de voorgevel eerst gedeeltelijk gerestaureerd. Collega Arthur was bij dit project verantwoordelijk voor al het installatie- en loodgieterswerk. Deze nauwgezette aandacht voor detail zorgt ervoor dat het nieuwe restaurant niet alleen functioneel is, maar ook een visuele en structurele verbetering vormt ten opzichte van de vorige locatie. “Het is geweldig om te zien hoe deze technische aspecten bijdragen aan het totaalplaatje,” zegt Danny.

Goede zaken

Met al dat harde werk moest er natuurlijk ook goed gegeten worden, zij het nog niet in de nieuwe keuken van Olijf. De maaltijden kwamen van de cafetaria aan de overkant. “Onze elektricien zat daar alleen al twee tot drie keer per week, dus de snackbar heeft goed zaken gedaan dankzij onze verbouwing,” lacht Danny.

Een nieuwe start

Met de verhuizing breekt een nieuw hoofdstuk aan voor restaurant Olijf. Na een zorgvuldig geplande verbouwing opende de nieuwe locatie op donderdag 8 juni haar deuren. “Fixxed werkt transparant, scherp op communicatie en planning. Ik heb mij geen seconde zorgen gemaakt of we de deadline gingen halen.” Danny en zijn team zijn klaar om hun gasten in Gerwen te verwelkomen met dezelfde culinaire hoogstandjes, maar nu in een efficiëntere en modernere omgeving.