Projectleider Leon Rovers over Fixxed: Ik denk graag na over hoe we dingen gaan bereiken en ons werk beter kunnen doen.

22 december 2020

Met zijn flinke bos krullen en altijd opgewekte voorkomen inclusief gulle lach is onze klantmanager Leon Rovers een behoorlijke sfeermaker. Daarnaast is hij ook een echte spelmaker. Hij verdeelt het werk, betrekt zijn collega’s en benut ze op hun sterkste punten.

Leon noemt zichzelf geen people manager, maar dat is vooral omdat hij zijn toevlucht niet vaak zoekt bij de Engelse taal. Het omschrijft namelijk wel zijn stijl van leidinggeven. De deur van zijn kantoor is eigenlijk overbodig, want die staat altijd open. Leon praat graag en makkelijk met mensen. Liever loopt hij bij een collega binnen dan dat hij een mail stuurt.

“Ik kan goed met mensen overweg”, zegt hij, zonder gevoel voor valse bescheidenheid. “Dat heeft altijd al in me gezeten. Leiding en sturing geven ook, al heb ik die vaardigheden natuurlijk wel moeten ontwikkelen.”

leon-rovers-fixxed

Bruggen bouwen.

Leon heeft zich door de jaren heen ontwikkeld van projectleider tot klantmanager, de rol die hij binnen Fixxed heeft aangenomen. “Als klantmanager ben ik het aanspreekpunt voor onze klanten, een soort accountmanager. In overleg met klanten stel ik onderhoudscontracten samen. Soms moet ik ook bemiddelen en verbinden. Tussen Fixxed en relaties, maar ook intern. Dat ligt me wel. Net als mijn meeste collega’s heb ik een bouwtechnische achtergrond. Bruggen bouwen gaat me dan ook redelijk goed af.”

De actieve Gemertenaar houdt zich graag bezig met de ontwikkeling van de organisatie. “Ik denk graag na over hoe we dingen gaan bereiken en ons werk beter kunnen doen. En over mogelijke intelligente oplossingen. De laatste jaren hebben we daar enorme stappen in gemaakt. Een mooi voorbeeld daarvan is ons klantenportaal. Opdrachtgevers kunnen daarin meekijken en hebben zo inzicht in rapportages. We zijn continu bezig om ICT-mogelijkheden nóg slimmer te benutten. We willen ernaartoe dat bijvoorbeeld bewoners van een huurwoning straks een berichtje van ons krijgen op hun telefoon: morgen om 9.00 uur komt monteur Peter de storing verhelpen. Met daarbij een foto van de bewuste Peter, als extra zekerheid. En zo zijn er nog heel veel toepassingen denkbaar die we willen benutten. Gáán benutten!”

leon-rovers-fixxed-ipad

First time fixxed.

Maar waarom moet een klant nu met Fixxed in zee gaan? Over het antwoord hoeft Leon niet lang na te denken. “Omdat we zo veel kunnen en goed meedenken. Wij kunnen op onderhoudsgebied iedere klant bedienen, op alle denkbare vlakken. Ons repertoire is erg breed. Energetische verbeteringen, brandwerende voorzieningen, seriematig onderhoud of maatwerk: noem het maar op en wij kunnen het. En op een manier die helemaal aansluit op de wens van de klant. Wij regelen het. Niet traditioneel, maar vooruitstrevend en ultra-efficiënt. First time fixxed, dat is ons streven.”

Bedankjes en Merci.

Hij wijst naar een soort schoolbord dat tegen een wand van het callcenter hangt: een complimentenbord. Na een blik op dat bord zou je kunnen concluderen dat de afdeling Fixxed weinig complimenten ontvangt, maar weinig is minder waar. Leon: “Het bord hangt er nog maar kort, maar we krijgen wel degelijk heel veel complimenten en bedankjes. Potten drop, pakken Merci, tot complete lunches aan toe.” Zulke zaken laten zich inderdaad lastig aanbrengen op een bord.

Het doet Leon duidelijk goed als een klant zijn waardering laat blijken, ook al is dat niet met iets eetbaars. “We komen veel bij mensen, ook bij kwetsbare mensen. Als we iemand kunnen helpen, bijvoorbeeld door een traplift aan te brengen of door het verhaal van een eenzame oudere aan te horen, doen we dat oprecht heel graag. Wanneer ik door ons werk iemand zie stralen, doet dat écht iets met me.”