Lidl Panningen ondergaat grootschalige renovatie en uitbreiding door Fixxed.

18 januari 2024

In opdracht van Lidl Nederland GmbH heeft Fixxed in december 2023 voor de achtste keer de handen ineengeslagen voor een indrukwekkend (ver)bouwproject. Dit keer ondergaat de Lidl in Panningen een grote uitbreiding, waarbij aangrenzende winkels aan het Pastoor Huijbenplein worden geïntegreerd. Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met o.a. Vander Weide Van Bragt B.V., R&J Installatietechniek, CIBIS en B-Link.

Modernisering volgens het nieuwste Lidl concept

Het pand wordt volledig getransformeerd volgens het nieuwste Lidl-concept. De overgenomen dagwinkels worden omgebouwd tot een nieuwe entree waardoor de huidige winkel een stuk groter wordt. Naast bredere gangpaden kan de winkelier na de oplevering van de nieuwe supermarkt ook op een verbeterde productpresentatie en een uitbreiding van het assortiment rekenen.

Renovatie op topniveau

Het renoveren van een Lidl-winkel is geen standaardklus. Volgens Julian Dirne, projectleider bij Fixxed, zijn Lidls de ‘Rolls-Royce onder de winkelpanden.’ Wat niet altijd direct zichtbaar is voor het publiek, is het gebruik van top-of-the-line materialen. Julian benadrukt: “Wanneer de tegels eenmaal liggen, kunnen we er de volgende dag al met een heftruck overheen.”

Lidl onderscheidt zich niet alleen door het gebruik van hoogwaardige materialen, maar blinkt ook uit op het gebied van installatie- en regeltechniek. Renovatie vergt een geheel andere aanpak dan nieuwbouw, waarbij iedere betrokken partij in verschillende fasen opereert. Gelukkig waarborgt Lidl een vloeiende samenwerking tussen alle partijen, waardoor ze naadloos op elkaar kunnen inspelen.

Op dit moment bevindt Fixxed zich in de drukke fase van voorbereidende werkzaamheden. “Lidl gaat zeer zorgvuldig te werk; het betreft een grondige renovatie volgens bestek en tekeningen”, aldus Julian. Naast de gebruikelijke vernieuwingen zoals de indeling van het pand, de tegels en de wanden, wordt ook de basis van het pand versterkt door middel van een nieuwe staalconstructie.

Grote heropening op woensdag 13 maart

Na een korte sluitingsperiode zal de supermarkt aan het Pastoor Huijbenplein opnieuw haar deuren openen op woensdag 13 maart. Panningen zal worden verrijkt met een fantastische nieuwe winkel voor de bewoners.

Een duurzame samenwerking

De renovatie van Lidl Panningen is het achtste Lidl project dat onder leiding van projectleider Julian Dirne wordt gerealiseerd. Dit maal samen met het vakkundige team van Fixxed bestaande uit werkvoorbereider John van der Velden en uitvoerder Hans van de Graef. Met dit ijzersterke team zal Fixxed ook deze opdracht succesvol voltooien.